Rostlinolékař Václav Psota pracuje ve sklenících farmy Bezdínek v Dolní Lutyni na Karvinsku, kde rajčata dozrávají bez chemie a chutnají jako ze zahrady. Návštěvníci sem často přicházejí s předsudky, že zelenina ze skleníku je bez chuti nebo jako z plastu. Exkurze ale ukazují pravý opak: moderní pěstování s využitím biologické ochrany místo chemie a ochutnávka na závěr přesvědčí i skeptiky. Hovory s inovátory moderuje Tatiana Čabáková.
Článek + audio: https://rozhl.as/fsy
————————————————————-
» Poslouchejte Hovory jakopodcastv mobilní aplikaci mujRozhlashttps://rozhl.as/mujRozhlasAplikace • Hovory na mujRozhlas.czhttps://www.mujrozhlas.cz/hovory
» Články, online poslech a audioarchiv Plusu na webu: https://plus.rozhlas.cz
» Sledujte nás naFacebooku: https://www.facebook.com/rozhlasplus
» Sledujte nás na Instagramu: https://www.instagram.com/cro_plus
?» Sledujte nás na síti X: https://x.com/CRoPlus
?? Pravidla pro diskuse na YouTube Plusu: https://rozhl.as/podminkyFB
K článku zatím nejsou žádné komentáře.